Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in njenih funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Korenčki polnjeni z jajčno ali šunkino solato

Posted by bigaAdmin 23/05/2017 0 Comment(s)

Korenčki polnjeni z vašo priljubljeno jajčno ali šunkino solato

 

Potrebovali boste: Sestavine:
- rezilo za pico
- čopič
- tulci za šamrole koničasti
- tulci za šamrole ravni (teflonski)

 

- listnato testo ali testo za kiflje
- 1 jajce (zmešano z eno čajno žličko vode)
- živilsko barvo (oranžno ali rumeno in rdečo)
- 1 1/2 kozarca vaše priljubljene solate z jajci ali šunko
- 1 svež šopek peteršilja

 

Postopek:

Segrejte pečico na 200°C.

Uporabite rezilo za pico in razrežite testo na 6 enakih trakov. Enega namažite z jajcem.

 

Trak zvijte v kot je prikazano na sliki. Običajna dolžina trakov naj bi bila med 40cm in 45cm. Trak poskusite zviti tako, da bo vedno tanjši (ampak ne preveč).
Postopek ponovite za vseh 6 pripravljenih trakov.

 

Trakove ovijte okoli tulcev in pazite, da bo šiv od zvitega traka pri tulcu.

 

Z oranžno barvo premažite korenčke. V kolikor nimate oranžne barve lahko zmešate rumeno in rdečo v razmerju 15:1. Kadar premažete vse korenčke jih postavite na pekač saj so pripravljeni za peko.

 

V kolikor ne želite pobarvati korenčkov, jih lahko premažete samo z jajcem. Pečeni korenčki bodo zlato rumene barve.

 

Pecite 6-8min, dokler rahlone porjavijo. Nato počakajte 5min, da se testo malo ohladi, saj boste korenčke tako lažje vzeli iz tulcev. Pazljivo primite korenček z eno roko, z drugo pa obrnite tulec za šamrole.

 

Priporočamo, da jih napolnite z jajčno ali šunkino solato. Za dekorativni efekt pa lahko uporabite šopek peteršilja ali kopra.

Korenčke je dobro pojesti v dveh dneh. Najbolje pa bo, če jih napolnite takoj preden jih postrežete.

 

Leave a Comment