Podjetje Biga d.o.o. je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) zavezano k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov.

Za potrebe poslovanja spletne trgovine podjetja Biga d.o.o. se hranijo naslednji podatki o uporabniku:

Za točnost podatkov, ki jih vnesejo uporabniki maloprodajne skupine, podjetje Biga d.o.o. ne odgovarja. Podatki veleprodajne skupine pa se pred potrditvijo računa v spletni trgovini preverijo.

Za potrebe zagotavljanja varnosti, se zbirajo tudi IP naslovi, iz katerih uporabniki dostopajo do spletnega mesta. Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Na vaš računalnik se lahko shranijo tudi nekateri trajni piškotki, to so: identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki (za prepoznavanje ob naslednjem obisku) in ocene artiklov (da veste, katere artikle ste že ocenili).

Vsi omenjeni podatki, razen piškotkov, se na strežniku spletne trgovine Biga d.o.o. shranjujejo trajno. Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri neaktivnosti, trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku obiskovalca.

Podjetje Biga d.o.o. lahko podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz.
Podjetje Biga d.o.o. se zavezuje, da podatkov o uporabnikih v nobenem primeru ne bo predalo nepooblaščenim osebam. Dostavni službi Pošte Slovenije so predani le uporabnikov naslov za dostavo. Z uporabnikom bomo stopili v stik prek sredstev komunikacije na daljavo le, če uporabnik temu izrecno ne nasprotuje.

Podatki, sistem spletne trgovine Biga d.o.o. zbira in obdeluje, bodo razkriti le, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov podjetja samega.